Vaříme pro Vás francouzskou metodou Sous vide
RK Scéna jde cestou moderní gastronomie za využití znalostí a zkušeností doby minulé. Tento styl vaření se používá od začátku 50. let hlavně ve Francii a je rozšířen po celé Evropě.
V České republice je zatím málo používaný. Příprava je náročná časově i odborně, ale výsledek stojí za to. Pokrmy jsou šťavnaté a na barvu krásně dopečené na steakovém grilu.
Jedná se o ojedinělou techniku přípravy jídel, ke které dochází ve vakuu při nízkých teplotách (55 – 65 °C) ve vodní lázni. Díky vakuu je zamezeno styku s okolním prostředím. Doba přípravy takového pokrmu může být až 72 hodin, díky čemuž dochází k zachování přirozené chuti, šťáv a textury jednotlivých potravin, vitamínů a minerálií.
Výhodou Sous vide je maximální zachování živin, proteinů, minerálů, aminokyselin. Hodí se pro dietní programy. A v neposlední řadě jde o gastronomický zážitek z dané suroviny, uchování a zvýraznění aroma a křehkost pokrmu. Jedná se o proteinovou molekulární fyziku. Zjednodušeně řečeno nízká teplota nesráží bílkoviny, uvolňuje kolagen a nemění strukturu masa.
Příprava jídel může trvat od objednávky do vydání jídla 20 – 50 minut, proto Vás prosíme o trpělivost. Správně zvolený gastronomický postup si vyžaduje přesnou časovou přípravu. Používáme kvalitní a čerstvé suroviny, které známe a jsou od nejlepších dodavatelů na trhu.
![]() |
![]() |
![]() |
||
Vítěz testu MF Dnes |
Černé ovce |
Časopis Reflex |
0,33l Aquila neperlivá 15,- Kč
0,33l Mattoni jemná 15,- Kč
0,30l Domácí limonáda 15,- Kč
Zeleninové saláty a ovocné kompoty dle denní nabídky
Cena: 15,- Kč
Nově nabízíme pivo z Kroměřížského pivovaru Maxmilián.
Vychutnejte si "10" Minimax a "13" Polotmavý speciál (jen v Bowling baru Scéna).
Vážení zákazníci,
grilování je velice příjemná činnost.
Tým specialistů v této oblasti je možné si na Vaši společenskou, či firemní akci kdykoliv objednat. Nebo si můžete zapůjčit náš grilovací set, či udírnu.
Kontaktujte Restauraci a Kavárnu Scéna Kroměříž - restauraceScena@seznam.cz